מרק אפונה משגע – טעים, מזין, וכל כך פשוט
מרק אפונה מחמם ליום קריר, משביע את הגוף, ומקדם הצלחות –
אפונה יבשה עשירה בחלבון מהצומח, ברזל, סיבים תזונתיים ותורמת לתחושת שובע נעימה.
גזר תורם מתיקות טבעית ועם תיבול של כמון, כורכום ופפריקה – המרק הזה הופך לבסיס מושלם לארוחת ערב או ארוחת צהריים טבעונית וטעימה.
מרק אפונה של כוח החמש
רכיבים:
½ ק״ג אפונה יבשה (רצוי לאחר השרייה, אך לא חובה)
בצל
2 גזרים (או בטטה קטנה במקום)
כף שמן זית
תיבול: מלח, פלפל, כמון, מעט כורכום, מעט פפריקה מתוקה
לפני שניגש להכנה, כדאי לדעת:
השרייה של קטניות לפני הבישול היא צעד פשוט אך בעל ערך תזונתי ובריאותי משמעותי.
השרייה למשך 6 שעות לפחות (ועדיף לילה) מסייעת לריכוך הקטניות, מקצרת את זמן הבישול ומקלה על העיכול.
מעבר לכך, היא מפחיתה חומצות מעכבות עיכול כמו פיטאט ולקטינים – מה שתורם לזמינות גבוהה יותר של חלבון, מינרלים ורכיבים מזינים נוספים.
אם שכחת להשרות – אפשר גם השרייה קצרה של שעה במים חמים, אבל ככל שתתני לקטניות זמן להתרכך מראש, כך תפיקי מהן את המיטב.
מומלץ להשרות – הגוף שלך יודֶה לך על כך!
השרייה של קטניות לפני הבישול היא צעד פשוט אך בעל ערך תזונתי ובריאותי משמעותי.
השרייה למשך 6 שעות לפחות (ועדיף לילה) מסייעת לריכוך הקטניות, מקצרת את זמן הבישול ומקלה על העיכול.
מעבר לכך, היא מפחיתה חומצות מעכבות עיכול כמו פיטאט ולקטינים – מה שתורם לזמינות גבוהה יותר של חלבון, מינרלים ורכיבים מזינים נוספים.
אם שכחת להשרות – אפשר גם השרייה קצרה של שעה במים חמים, אבל ככל שתתני לקטניות זמן להתרכך מראש, כך תפיקי מהן את המיטב.
מומלץ להשרות – הגוף שלך יודֶה לך על כך!
אני משרה ומקפיאה לאחר השרייה כך שיהיה קל וזמין כשארצה לבשל, מומלץ.
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בכף שמן עד הזהבה
מוסיפים גזר חתוך לקוביות
מוסיפים אפונה ומים (כ־3 ליטר)
מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי, ואז על אש נמוכה עוד כשעה–שעה וחצי
מערבבים מדי פעם (האפונה נוטה לשקוע) חשוב לערבב כדי שהמרק לא ישרף.
מתבלים לפי הטעם.
כיצד נתייחס בתפריט?
כל כוס מרק ≈ מנת חלבון אחת (תלוי בסמיכות)
אם הוספת בטטה – כל הסיר יכיל גם 3 מנות פחמימה נוספות
ניתן להתייחס לכל הסיר כ־7 מנות ערב מלאות (לפי פחמימה + 1.5 חלבון בתפריט 1200/1500/1800)
ערכים ל־100 גרם עם בטטה:
קלוריות 105.60
חלבון 6.01 גרם
פחמימות 16.70 גרם
שומנים 10.31 גרם
נשים מכוח החמש –
שימי לב: בכניסה לאתר למנויות את יכולה לשמור את המתכון וליצור לעצמך חוברת מתכונים אישית עם מתכונים מועדפים!
⬅️ הכנת את המרק?
שתפי אותנו – בתמונה או חוויה!
אם את מקבוצות כוח החמש – נשמח לראות זאת בקבוצת השיתופים שלנו.
הכנת? כל הכבוד על עוד סיר שמחזק אותך – מבפנים ומבחוץ.
